BLOGOSLOVIRE

totul e ruină. iar ruina un contur spiritual 

luni

precum întunericul din orice rugăciune

ș a m d ...

Domnul echt privea cum porcii albaştri, desmierdaţi de zefirul leneş al incantaţiilor, se prăbuşeau la picioarele panoului publicitar al hoonderei, invocînd-o

O Hoondera lasă-ţi şuviţele arămii peste-ale noastre capete să se învălureze, unduieşte-ţi răsuflarea printre vertebrele noastre zdrobite  de atîtea căderi, mîngîie picioarele noastre însîngerate de atîtea rătăciri, soarbe-ne apa minţii şi ispiteşte-ne în grota ta din mocirlă şi borangic, unde  afla-ne-vom începuturile. maică a abisului, fecioară uscată, dement amestec de zeiţă şi fiară, jinduieşte-ne, oboseşte-ne, strecoară din privirile noastre amarul îndoielii şi al nostalgiei, sfînt sfoiag al singurătăţii, atîrnă-ne de tavanul odăilor tale, spînzură-ne cu cablurile  ce trec prin organele tale, îngăduie ochilor noştri pietrificaţi să se minuneze de epiteliile tale fermecate, loveşte-ne cu copitele tale moi precum bureţii din care stoarcem zeama şamanilor, lasă miile de sîni  de culoarea florilor de cireş să îmbobocească în gurile noastre însetate de sminteală şi revelaţie.

În sala plină de cioburi şi mîl albastru, aruncînd peste porcii transfiguraţi cu mercur fierbinte, ceva viu din circuite electrice  şi cu un  penaj angelic, pătrunse. (majoritatea o confundau pe hoondera, negura-ce-ţine-de-cald-luminii, cu femela televizorului, pe care preoţii o puseseră în icoane din plictiseală.)


3 comentarii:

  1. ar putea fi hondera
    un fel de papusa din frunze si ceata
    poate chiar zeita dada?
    si perechea ei sa fie hymoryor, adica exact cuvantul secret pe care trebuie chiar acum sa-l scriu ca se se trimita mesajul?
    si ei impreuna sa pazeasca poetii de geometriile sarmoase in care te-ncurci si nicicand nu mai iesi?
    se poate ceva asa?
    merge pentru... dada?

    RăspundețiȘtergere
  2. @ ruxces
    nu e chiar hoonderizare. :) cumva o ceremonie care in mod normal este interzisa privirii unor muritori precum domnul echt. probabil va plati pentru indiscretia lui.

    @FID DeScribor
    inca nu stiu cine este ciudata aparitie. ar putea fi zeita dada. imi plac "geometriile sarmoase", iar hymoryor pare un paznic al cheilor de la camerele secrete si de ce nu al parolelor de pe internet.

    RăspundețiȘtergere

mă îndoiesc că ...