BLOGOSLOVIRE

totul e ruină. iar ruina un contur spiritual 

joi

poechtic locuieşte omul

ș a m d ...



A silver hades  serves cookies in cornucopia


văd biscuiţii putreziţi de pe masa din sufragerie.

cîteva bufniţe au ciugilit puţin, şi-au luat zborul speriate şi au lovit din plin un zeppelin auriu.

au mîncat apoi copiii, li s-au umflat capetele, părinţii au rîs cu nicotină, mamele s-au împreunat cu ferestrele, copiii şi-au smuls cablurile din stomac, servitorii i-au stropit cu coniac verde, melci din plastic se tîrau pe tavan îngînînd melismele primăverii nevertebrate.

furnici mirese au cărat firimituri în muşuroiul de la subsol, a doua zi instalatorii au tras cu aspiratorul milioane de regine moarte, cu cap de ţap şi vestă antiglonţ.

bunicile au mestecat şi ele biscuiţi odată cu ceaiul mate, s-au dezbrăcat, au plecat goale pe scări, s-au urcat pe bloc, de unde sărit-au în gol, în styx crezînd ele, strigînd o, persefona venim să ne dai şi nouă din alifia frumuseţii, scafandrii în rochii purpurii le-au găsit spre dimineaţă, miroseau a greieri.

echt a înghiţit jumătate dintr-un biscuit, s-a pus în pat, a început să transpire, i-au învelit mîinile în ceară, degetele de la picioare le-au închis în coconii găsiţi în cafetieră, l-au dat cu spray de mobilă, l-au ştes cu mînecile păpuşilor, a venit un vraci, l-a plimbat puţin prin infern, persefona i-a dat într-o cutiuţă unguentul magic, s-a întors cu mai puţin, a crăpat odată cu dimineaţa.

2 comentarii:

  1. ce sanatoasa este inventivitatea poechtica!
    :)
    (ar trebui sa ne jucam mai des in sensul acestei sanatati)

    RăspundețiȘtergere
  2. firoscos, zic
    ar fi vorba de sanatosul dionysos, vanat de titani,
    dionysos copil jucandu-se
    jocul gratuit al vietii si al mortii

    re-inventarea jocului dupa secole de seriozitate crestina si nu numai

    RăspundețiȘtergere

mă îndoiesc că ...